SONACA (B) – militaire vliegtuigen

SONACA (B) – militaire vliegtuigen

SONACA is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie, assemblage en het testen van luchtvaartsystemen. Sonaca is al meer dan 70 jaar betrokken bij luchtvaartprogramma’s voor verschillende legers over de hele wereld. Het bedrijf heeft F-16 gevechtsvliegtuigen geassembleerd die in gebruik zijn bij de luchtmacht van onder meer België, Denemarken, Noorwegen en Nederland.

Sonaca ontwerpt en ontwikkelt een onderdeel van de A400M, in samenwerking met het Franse bedrijf Airbus Military. Dit vliegtuig is bedoeld voor transport van troepen, vracht of onderdelen van een krijgsmacht en kan uitgerust worden zodat het kan tanken in de lucht.

A 400M

A 400M

Sonaca is ook één van de belangrijkste Europese spelers op de markt van de onbemande vliegtuigen (Drone of Unmanned Aerial Vehicle/UAV) Sonaca werkte samen met Thales Communications en Israel Aerospace Industries (IAI) om de UAV ‘B-Hunter’ te ontwikkelen,  voor het Belgische leger. De B-hunter is ontwikkeld door het Israëlische Leger. Het systeem bestaat uit een vliegtuig, het controlestation aan de grond en de verbindingsantenne. Deze toestellen worden ingezet bij verkennings- en spionagesoperaties.

B-Hunter at Airshow in Koksijde (B)

B-Hunter at Airshow in Koksijde (B)

Sonaca is actief lid van de militaire lobbygroep BSDI.

SONACA
Parc Industriel – Route Nationale 5
6041 Gosselies
Belgium
http://www.sonaca.com

Share This Post