BSDI (B) – lobbygroep van de Belgische defensiesector

BSDI (B) – lobbygroep van de Belgische defensiesector

De Belgische defensiesector richtte in 1989 de lobbygroep BSDI (Belgian Security & Defence Industry) op. De lidbedrijven (o.a. BATS, CMI, FN Herstal, etc.) van de BSDI zijn goed voor ongeveer 85 % van de bedrijvigheid in de sector. BSDI maakt deel uit van Agoria, de federatie van de technologische industrie.

Volgens de BSDI website zijn de doelstellingen:

- In België en in het buitenland de Veiligheids- en Defensieindustrie vertegenwoordigen, haar belangen behartigen, coördinerend optreden, de banden tussen de Veiligheids- en Defensieindustrie en de bevoegde nationale en internationale instellingen nauwer aanhalen.
- De industrie informeren en ruimer toegang helpen geven tot de markt.
- De producten van de Belgische Veiligheids- en Defensieindustrie promoten.
- Met de Belgische overheid een nationaal industrieel beleid helpen uitwerken.
BSDI

Diamant Building – A. Reyerslaan 80
1030 Brussel
België
http://www.agoria.be/bsdi

Share This Post