CAL (Il) – invoer van goederen uit illegale Israëlische nederzettingen via België

CAL (Il) –  invoer van goederen uit illegale Israëlische nederzettingen via België

Cargo Air Lines (CAL) brengt via de Belgische luchthaven Bierset Israëlische landbouwproducten, ook uit de bezette gebieden, naar België en Buurlanden. CAL transporteert elk jaar meer dan 100.000 ton goederen, het importeert groenten, fruit en bloemen, industriegoederen en dieren en voert vanuit de hele wereld industriegoederen, onderderdelen en auto’s uit naar Israël.

CAL voert landbouwproducten in van het grootste Israëlische exportbedrijf Agrexco. Het kan voor het verhandelen van de producten in Europa rekenen op het opslagbedrijf LACHS, dat haar vestiging heeft in de Luikse luchthaven van Bierset.

Handel met illegale nederzettingen

Europa is de belangrijkste handelspartner van Israël en voert op grote schaal fruit, groenten en bloemen in uit het land. De Belgische luchthaven in Luik is de draaischijf van goederen uit de bezette gebieden. Veel van deze goederen komen uit de illegale nederzettingen. Deze nederzettingen spelen een centrale rol in het Israëlische bezettingsbeleid. Na verschillende veroordelingen door de Verenigde Naties, werden de nederzettingen in 2004 dan ook juridisch veroordeeld. Het Internationaal Gerechtshof, het hoogste juridische orgaan ter wereld, verklaarde toen immers zowel de muur als de nederzettingen illegaal.

Dit betekent dat de bezetter op deze gronden geen economische activiteiten mag ontplooien. De Israëlische overheid lapt deze veroordelingen aan haar laars en bouwt de nederzettingen verder uit, onder meer via economische steunmaatregelen. Maar ook andere landen steunen de nederzettingen, onder meer via de import van goederen uit deze zones.

Adres: C.A.L. Cargo Airlines Ltd., Liege Airport Hall Fret II Batiment 76 4460 Grace-Hollogne (Bierset), Belgium

www.cal.co.il

Map powered by MapPress

Share This Post