EL AL (Il) – wapentransfers via België naar Israël

EL AL (Il) – wapentransfers via België naar Israël

El Al of Israel Airlines organiseert sinds 1948 passagiers- en vrachtverkeer van en naar Israël.

De vrachtafdeling van El Al is een levenslijn voor het Israëlische leger en verzorgt dagelijks 2 à 3 vluchten van of naar de VS, met tussenstop in Bierset, België. Door het gebrek aan transparantie en controle op doorvoer van wapens in België, is er geen informatie over de exacte militaire transporten die El Al verzorgt via de Belgische luchthaven. Tot voor kort vloog El Al op de Nederlandse luchthaven van Shiphol. In 2005 en 2006 werden zo ruim 160 miljoen slaghoedjes, 17 miljoen stuks munitie en tienduizenden patronen, rookgranaten en ontstekers uit de Verenigde Staten via Schiphol aan het Israëlische leger geleverd. Nu voert El AL deze handel via Luik.

Adres: El Al België, Rue de la Loi, 28 1040 Brussel, België

www.elal.co.il

Map powered by MapPress


Share This Post