FN (B) – wereldleider wapens en munitie

FN (B) – wereldleider wapens en munitie

De groep Herstal is over de hele wereld bekend onder de namen FN Herstal, Browning en Winchester. De Herstal Group produceert allerlei wapens en accessoires voor defensie, ordehandhaving, jachtwapens, alsook sportwapens en sportkledij.

FN Herstal zelf is gespecialiseerd in wapens voor defensie en ordehandhaving. Zij is marktleider in lichte wapens zowel bij de Amerikaanse als de Europese politiediensten.

Meer specifiek vinden we volgende producties terug: de vervaardiging van lichte wapens (kaliber van 5.56 tot 12.77mm) en sportwapens, de productie van overeenkomstige munities en granaten bestemd voor infanteriedivisies, ordehandhaving en veiligheid. Alsook allerlei wapensystemen voor de lucht- en zeevaart.Verder ook nog raketlanceerders, machinegeweren e.d.

Meer dan één derde van deze productie (militaire en politiewapens) van Belgische makelij is bestemd voor de Amerikaanse markt. Één derde gaat naar andere landen van de Navo. Een klein derde gaat naar de rest van de wereld; onder meer leveringen naar Saoedi-Arabië, Nepal en Venezuela.

Naast de rechtsstreekse productie van wapens door FN en haar dochters, worden FN-wapens in tal van landen geproduceerd door andere bedrijven ‘onder licentie’.

De Groep Herstal is sinds 1998 eigendom van het Waalse gewest, dat het bedrijf overnam van de Franse wapengroep Giat.

FN ZUTENDAAL

FN Zutendaal is de vestiging van FN Herstal in Vlaanderen. In Zutendaal fabriceert men de springstoffen en de ‘pyrotechnische sassen’ waarmee de munitie-onderdelen worden gevuld. Verder assembleren de 70 Limburgse werknemers een twintig miljoen patronen per jaar en telescopische geweergranaten. Een afdeling ‘R&D’ ontwikkelt nieuwe wapens en munitie (bron: Belang van Limburg, 29 Nov 01)
FN vraagt geen exportlicenties aan in Vlaanderen. Blijkbaar wordt de munitie eerst naar Wallonië geëxporteerd alvorens ze naar het buitenland versast worden.

Adres :
FN HERSTAL SA
Voie de Liège 33
B-4040 HERSTAL

Belgium

www.fnherstal.com

Map powered by MapPress

Share This Post