SABCA (B) – gevechtsvliegtuigen

SABCA (B) – gevechtsvliegtuigen

Sabca speelt een belangrijke rol in het moderniseren en onderhouden van gevechtsvliegtuigen en helicopters voor de luchtmachten van verschillende landen.

Op de militaire markt werkt SABCA samen met Agusta, Airbus Military, Boeing, Dassault, Lockheed Martin, Sagem, Thales en andere. SABCA ondersteunt negen luchtmachten wereldwijd en fungeert als Algemeen Depot voor het Belgische leger.

Sabca was onder meer verantwoordelijk voor de assemblage van de F16’s voor het Belgische en Deense leger. De eerste testvlucht met een F16 van SABCA gebeurde in december 1978. Tegen mei 1985 waren alle 116 bestelde F16’s geleverd.

Sabca rijfde in 2005 en 2007 een groot moderniseringscontract voor de Israëlische luchtmacht binnen.

Sabca heeft drie vestigingen, waarvan 1 in Brussel en 1 in Charleroi (Gosselies). Gosselies doet de upgrade van militaire vliegtuigen en helicopters en biedt technische en logistieke steun aan zijn klanten. De Brusselse werknemers zijn verantwoordelijk voor R & D, productie, testen, marketing, en administratie.

SABCA is onderdeel van de Franse Dassault Groep.

Website
http://www.sabca.com

Adres
SABCA Brussel
Chaussée de Haecht
1470
1130 Brussels, Belgium

SABCA Gosselies
Rue des Fusilliers, 11 – 6041 Charleroi, Belgium

SABCA Limburg
Dellestraat, 32 – 3560 Lummen, Belgium

Map powered by MapPress
Share This Post