BARCO (B) – beeldschermen en grafische controllers voor de wapenindustrie

BARCO (B) – beeldschermen en grafische controllers voor de wapenindustrie

Barco levert beeldschermen en grafische controllers voor de wapenindustrie. Haar schermen zijn aangepast aan extreme (oorlogs)omstandigheden: ongevoelig voor vibraties, vochtigheid, slechte lichtomstandigheden, extreme temperaturen en elektromagnetische storingen. Ze worden ingewerkt in gevechtshelikopters, schietgeleidingssystemen voor duikboten, slagveldbewakingsradaren, F-16 gevechtsvliegtuigen, enz.

BARCO’s houding tegenover wapenproductie

Barco ontkende aanvankelijk dat het militaire producten levert. Nadat aanhoudende acties deze positie onhoudbaar hadden gemaakt, verdedigde het bedrijf zich met de stelling dat de Barco-producten enkel geëxporteerd worden naar democratische landen die deze gebruiken voor hun eigen verdediging.

Locatie: President Kennedypark 35, 8500 Kortrijk, België.

Website bedrijf www.barco.com

Map powered by MapPress

Share This Post